Boka ditt boende hos Good Morning Hotels Västerås och få 10% rabatt på Rederi Mälarstadens kryssningar.

Elba färjan
Tura med K-märkta Elbafärjan ut bland bad- och sommarstugeöar i Mälarens vidunderligt vackra skärgård. Gör strandhugg, upplev och ta nästa färja hem. Med 124-års jubilerande M/F Elba kan du nå både badön Östra Holmen, campingen på Johannisberg med sin fina badstrand och Öster Mälarstrand med lekplats Poesiparken, Restaurang Bryggan, badpalatset Kokpunkten och övriga fina miljöer runt Lasse Färnlöfs plats. Varje år för Elbafärjan ut fyrtio- till sjuttiotusen öbor, semesterfirare, badgäster och turister till skärgården utanför Västerås. Ett klassiskt inslag i Mälaren de senaste 100 åren.

Ordinarie pris 120:- PP, Barn upp till 14 år åker fritt 

Mälarrundtur                                                                                        
M/S Havsörnen tar dig med ut på den lilla Mälarrundturen. En tur som är perfekt om du vill uppleva en stor del av skärgårdslivet på kort tid – under färden hinner du uppleva fem av de största öarna. Ombord kan du njuta av fika som ingår på turen. Båten har bara fönsterbord, så utsikterna är goda för en njutbar resa. Turen tar ca 1.5 timmar.

Turdagar M/S Havsörnen
Lilla rundturen pågår varje lördag & söndag 6 maj – 18 juni & 12 augusti – 1 oktober
10.00 samt 15.00 avgång från Färjkajen Västerås

Ordinarie pris 215:- PP, barnrabatter finns

Räk & Skadjurskryssningar
Räkkryssningarna ombord på M/S Havsörnen och vårt större fartyg M/S Kungsörnen tillhör livsnjutarnas favoriter och är omåttligt populära. Såpass att fartygen fått namnet ”Räkbåten”. Den skönskimrande färden genom Mälarens vackraste skärgård, det välfyllda buffébordet och trubadurens personliga låtval gör sjöresan till en kittling för alla sinnen. Därtill kommer ditt goda sällskap och den sköna stämningen ombord.

Önskar Du istället göra ett tillval för att lyxa till vardagen med mera skaldjur i form av skaldjursplatå med räkor, rökta räkor, krabbklor, kräftor, havskräftor, hummer och musslor med diverse tillbehör så gör Du detta i steg 2 i bokningen under ”tillval”, går att göra på avgångar med M/S Kungsörnen från Strängnäs, Sundbyholm och fredagar och lördagar från Västerås.

Räkbuffén (serveras som buffé på M/S Kungsörnen och bordsbuffé på M/S Havsörnen) innehåller alla ”måsten”: vitlöksdoftande aioli, frasigt nybakat bröd, riktigt smörvisp med västerbottensost, god färskost, fräscht salladsplock och räkor i överflöd. Utvalda viner och ölsorter kröner kvällen.
Under resans gång finns det gott om tid att ta en paus från ätandet och njuta av solnedgången från fartygens soldäck.

Självklart är räkorna ombord MSC-märka – för ett välskött och uthålligt fiske.

Ordinarie pris 475:- PP

Upplevelse kryssningar

Birkakryssningar
Båtresa över Mälaren till Vikingastaden Birka. Birka erbjuder naturskön vandring i uråldrig miljö, historiska vingslag, arkeologiska skatter, en lummig lättpromenerad grön ö och Mälarens vackraste vyer stundar dig och ditt sällskap. I priset ingår båtresa M/S Havsörnen tur & retur, entré till ön, entré till museet samt guidad visning.

Ordinarie pris 485:- PP, barnrabatter finns

Mariefredkryssningar

Njut av lunch ombord, underskön utsikt och utbudet i land
Kryssningen är som en sommardröm. Båten sniffar förbi paradisöar, badbryggor och natursköna ödeholmar. Ett sällsynt vackert panorama du avnjuter från idel fönsterbord eller från soldäcket med sittplatser i första parkett. Under båtresan bjuds du en välsmakande lunch samt vår alldeles egna turguide där du kan följa med på färdvägen. 
Väl framme i Mariefred har du ett digert utbud att roa dig med. Gör ett besök på exempelvis anrika Gripsholms slott eller ta en tur med det ångloksdrivna vagnssetet på den smalspåriga järnvägen. Eller varför inte strosa bland alla de säregna butikerna och mysiga fik/restaurangerna i den idylliska sommarstaden.

Ordinarie pris 295:- PP, barnrabatter finns

BOKNING
Bokas via Tel 021-12 02 20 eller email vasteras@gmorninghotels.se                                                                                                              

Missa inte våra erbjudanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev och ta del av nyheter och erbjudanden från våra hotell och restauranger!

Välj nedan om du vill prenumerera som privatperson eller företag – eller både och.