Ligula Hospitality Group skapar framgångsrik onboarding

Inom Ligula Hospitality Group vet vi att första intrycket av en arbetsplats gör skillnad – därför satsar vi på digital onboarding i samarbete med Induction. Med ett lättillgängligt och pedagogiskt digitalt program får våra nyanställda inom hotell- och restaurangverksamheten ett varm välkomnande samt rätt förutsättningar för att lyckas på arbetsplatsen.

Ligula Hospitality Group driver 45 hotell i Sverige, Danmark och Tyskland under bl a följande varumärken; ProfilHotels by Ligula, Good Morning Hotels by Ligula, Motel L by Ligula och Collection by Ligula. Under högsäsonger har vi närmare 1200 anställda.

Onboarding för nyanställda

Våra medarbetare gör stor skillnad i hur våra gäster upplever sina besök. Service handlar om mötet med gästen och där är första intrycket oerhört viktigt. Med en digital läroplattform, tydlig uppföljning och support från Induction har vi skapat ett digitalt onboardingprogram som ger alla våra nyanställda, oavsett roll, värdefull kunskap och en bra grund att stå på, säger HR Manager Pia Eriksson.

Underlättar för cheferna

Hotellcheferna i organisationen har lämnat positiv feedback och upplever att programmet underlättar för dem som chefer. Medarbetarna får med sig en värdefull grundkunskap om både koncernen, rollen och hur vi arbetar på hotellen vilket kortar av startsträckan betydligt för dem.

Feedback från hotellchefer

”Denna introduktion kommer att göra en så stor skillnad för våra nyanställda”

”Tusen tack för att ni följer upp och stöttar våra nya kollegor! Det underlättar!”

Närmare 200 nya medarbetare har genomfört den digitala introduktionen under de senaste 5 månaderna. Induction har designat och byggt onboardingprogram på svenska och engelska, för både timanställda och tillsvidareanställa. Som samarbetspartner får Ligula Hospitality Group löpande hjälp med uppdateringar i programmen samt support och uppföljning av alla medarbetare.

Vi-känsla och starka ambassadörer

”Your stay Our passion” är Ligulas slogan som tillsammans med värderingar och service genomsyrar hela onboardingprogrammet. Oavsett om nyanställda har tidigare erfarenhet från branschen eller fått sitt första jobb så är många förväntansfulla innan de ska börja. Genom att bjuda in nyanställda till en första del i programmet, dvs preboarding, innan deras första arbetsdag, skapas trygghet, vi-känsla och starka ambassadörer. Så här säger några nyanställda om sin digitala introduktion:

”Tyckte om miljödelen väldigt mycket! Anser att det är viktigt att ha ett miljötänk! Gillade även att i introduktionen var det väldigt tydlig att alla är olika, och att folk lär sig olika :-)”

”Tyckte det var bra att man kunde reflektera och ställa frågor direkt via chatt till sin coach. Var även inspirerande med alla filmer där man fick se klipp från olika hotell!”

”Mycket seriöst och bra program! Känns som personen får en trygg start på sitt jobb. Jag ser fram i mot att få jobba här :-)”

Vi tackar Induction för ett mycket bra onboardingprogram och för bra samarbete som hjälpt oss att skapa bästa möjliga start för våra nyanställda.