Mikael Pettersson – Ny General Manager på ProfilHotels Richmond i Köpenhamn

Vi är glada att meddela att Mikael Pettersson är den nya hotellchefen på ProfilHotels Richmond i Köpenhamn. Med över 17 års internationell erfarenhet inom hotellbranschen, var Mikael senast General Manager på ProfilHotels Halmstad Plaza.

Mikael delade med sig av sina tankar om sin nya roll:

Vad är din roll på Ligula?
Jag började nyligen som General Manager på ProfilHotels Richmond.

Vad gillar du mest med att arbeta inom hotellbranschen?
Jag har alltid varit fascinerad av resor och hotellatmosfären. Det ger mig möjlighet att träffa många olika och intressanta människor, både inom teamet och bland våra gäster.

Vad är det bästa med att vara General Manager?
Det är det roligaste jobbet i världen. Jag älskar att vara med och skapa minnesvärda upplevelser för våra gäster och förhoppningsvis också för teamet. Dessutom gillar jag affärsaspekten där jag kan utveckla bra produkter och tjänster.

Vilka utmaningar finns det?
Hotellbranschen är en bransch med låga marginaler, vilket sätter press på hur verksamheten måste hanteras. Det är också en mycket arbetsintensiv bransch där man ofta måste hantera stora team med olika bakgrunder och värderingar. Det kan vara utmanande ibland.

Varför ska man boka möten på ProfilHotels Richmond i Köpenhamn?
På Richmond kan du boka möten för upp till 120 gäster mitt i Köpenhamns centrum, inom gångavstånd från Köpenhamns centralstation, till rimliga priser och med utmärkt service. Bra valuta för pengarna.

Om du kunde välja vem som helst i världen, vem skulle du vilja ha hotellfrukost med?
Förutom det självklara valet av min familj skulle jag definitivt njuta av en frukost med Jim Carrey… eller Bono… eller DeNiro…

Varmt välkommen till ProfilHotels Richmond i Köpenhamn!

Om Ligula Hospitality Group

Ligula Hospitality Group är moderbolag i en privatägd koncern i stark tillväxt som äger, förvaltar och utvecklar varumärken och koncept inom hotell- och restaurangnäringen. Vi driver idag 33 hotell på 16 orter i Sverige, sju hotell i Tyskland och fem hotell i Danmark (Köpenhamn), totalt 46 hotell. Hotellverksamheten bedrivs under varumärkena Collection by Ligula, ProfilHotels by Ligula, Apartments by Ligula, Motel L by Ligula och Good Morning Hotels by Ligula. Genom franchiseavtal med BWH Hotels driver Ligula även fem Best Western Plus hotell. Läs mer på www.ligula.se