Andréas Johansson, ny General Manager ProfilHotels President, Norrköping

Andréas Johansson är fr o m i våras ny General Manager för Ligula Hospitality Groups ProfilHotels President i Norrköping. Hotellet, som är beläget i centrala Norrköping, har en naturlig plats på hotellmarknaden i staden där färgstark design och teknik fått samverka för att skapa en modern och trivsam miljö.

Vi ställde några snabba frågor till Andréas:

Vad är din roll på Ligula?
– Jag är nytillträdd General Manager sedan mitten av april 2023.

Vad gillar du mest med att arbeta i hotellbranschen?
– Jag har hela mitt liv jobbat med service i olika former och främst inom hotellbranschen. För mig handlar det inte om ett jobb, det är mer en livsstil. Ingen dag är den andra lik och man får träffa så enormt många härliga människor både som kollegor och gäster.

Vad är det bästa med att få vara General Manager?
– Det bästa med att vara GM är att jag får möjligheten att vara delaktig i alla avdelningar. Jag får möjlighet att följa gästens flöde från bokningsläge till det att gästen lämnar oss efter en härlig vistelse. Man är lite ”spindeln” i nätet och får möjlighet att utöva värdskap mot både gäster och kollegor. Har man personal som trivs och är glada på jobbet smittar det av sig på gästerna.

Vad är utmaningarna?
– Oj, det finns många utmaningar, allt från att få ihop schemat till att ibland få agera rörmokare och rensa avlopp. Men den stora utmaningen är såklart att få med alla på tåget och att alla vill nå samma mål. Vi är ju människor med lite olika åsikter och tankar vilket ibland blir en utmaning. Men utan utmaningar kommer vi ingen vart. Om vi sätter oss ned och är nöjda kommer det garanterat bli tråkigt.

Varför ska man boka in ett möte på Ligulas hotell?
– Man ska boka in ett möte inom Ligula för att man vill ha värmen och atmosfären som skapas av värdskapsmästare. Det vi gör är vår passion och det gör ditt möte till en upplevelse.

Om du fick välja vem du vill, i hela världen, vem skulle du då vilja äta hotellfrukost med?
– Då svarar jag tveklöst Johannes Hansen, en förebild för mig som hela sitt liv jobbat med personlig utveckling och som med ett kaxigt och rakt på sak förhållningssätt utmanar invanda mönster och beteenden. Vill vi att något ska bli annorlunda måste vi göra något annorlunda

Varmt välkommen till oss!

 

Om Ligula Hospitality Group

Ligula Hospitality Group är moderbolag i en privatägd koncern i stark tillväxt som äger, förvaltar och utvecklar varumärken och koncept inom hotell- och restaurangnäringen. Vi driver idag 34 hotell på 16 orter i Sverige, sex hotell i Tyskland och fem hotell i Danmark (Köpenhamn), totalt 45 hotell. Hotellverksamheten bedrivs under varumärkena Collection by Ligula, ProfilHotels by Ligula, Apartments by Ligula, Motel L by Ligula och Good Morning Hotels by Ligula. Genom franchiseavtal med Radisson Hotels driver Ligula även fem Radisson Hotels. Läs mer på www.ligula.se