Ligula Hospitality Group med sina 40 hotell i Sverige, Danmark och Tyskland har sedan i våras förstärkt sina hygien- och säkerhetsåtgärder på samtliga hotell i kedjan. Detta innebär bl a att frukostserveringen har säkerhetsanpassats, avståndsmarkeringar i hissar och allmänna utrymmen är tydligt markerade, städningen har förstärkts, handsprit finns tydligt utplacerat och i princip all publik personal samt personal som hanterar mat och dryck bär handskar och munskydd – detta för att minska smittspridningen av covid-19.

”Vi har gjort allt vi ser som möjligt för att skydda våra gäster och medarbetare vilket vi uppfattar har tagits emot mycket väl” säger Åsa Lilja, kommersiell chef. ”Sommaren har varit relativt välbesökt på många av våra hotell och vi har fått mycket positiva reaktioner på våra åtgärder från många av dessa kunder. Vi ser nu att vi hittat och arbetat in bra rutiner för hur vi ska hantera detta, rutiner vi kommer fortsätta arbeta efter och anpassa under hösten. Vi är övertygade om att de kunder som vi nu ser börjar boka in sig och som är mer företagsrelaterade kommer uppskatta våra rutiner lika mycket som sommarens mer fritidsbetonade gäster har gjort.”

”Vi upplever också att många resebyråer frågar efter trygghets- och säkerhetsåtgärder inför höstens bokningar för att i sin tur skydda sina kunder vilket vi på Ligula kan konstatera att vi uppskattas för. Det känns bra att kunna svara ja på de frågor vi får från resebyråer och arrangörer angående våra rutiner”, menar Åsa Lilja.

Åsa Lilja, Kommersiell chef på Ligula Hospitality Group


Om Ligula Hospitality Group

Ligula Hospitality Group är moderbolag i en privatägd koncern i stark tillväxt som äger, förvaltar och utvecklar varumärken och koncept inom hotell- och restaurangnäringen. Vi driver enheter på 16 orter i Sverige, sex i Tyskland och i Danmark (Köpenhamn). Hotellverksamheten bedrivs under varumärkena Collection by Ligula, ProfilHotels by Ligula, Apartments by Ligula, Motel L by Ligula och Good Morning Hotels by Ligula. Genom franchiseavtal med Rezidor Hotels driver Ligula även Park Inn-enheterna i Hammarby Sjöstad, Malmö och Köpenhamn. Koncernen har sedan 2015 mer än fördubblat antalet hotell i sin verksamhet och driver nu 40 hotell och expansionen fortsätter.

Alla varumärken drivs efter Ligula’s grundkoncept ” The Art of Hotel Living” där detaljerna är i fokus.

Kontaktpersoner
Ligula Hospitality Group:
Åsa Lilja
Director of Sales & Marketing
 asa.lilja@ligula.se
 +46 (0)733-89 88 49

Läs mer på Ligula.se/om-ligula

Pressreleaser
Andréas Johansson, ny General Manager ProfilHotels President, Norrköping
2023-06-27
Andréas Johansson, ny General Manager ProfilHotels President, Norrköping
Andréas Johansson är fr o m i våras ny General Manager för Ligula Hospitality Groups ProfilHotels President i Norrköping. Hotellet, som är beläget i centrala Norrköping, har en naturlig plats på hotellmarknaden i staden där färgstark design och teknik fått samverka för att skapa en modern och trivsam miljö.
2022-12-06
Annelie Persson, ny General Manager ProfilHotels Aveny, Umeå
Annelie som nu axlat rollen som General Manager har bott en hel del utomlands där hon också drivit hotell. Hon har många års erfarenhet från resenäringen bland annat från regional turismutveckling, SRF (Svenska resebranschföreningen) och från resebyråverksamhet.
2022-11-14
Nathalie Ufer Weichl, ny General Manager ProfilHotels Riddargatan, Stockholm
Nathalie Ufer Weichl är sedan augusti ny General Manager för ProfilHotels Riddargatan i Stockholm. ProfilHotels Riddargatan är med sina 78 rum en liten hotellpärla i centrala Stockholm som Ligula drivit i 20 år.
2022-11-11
Niclas Norman, ny General Manager för ProfilHotels Savoy, Jönköping
Niclas Norman är fr o m sommaren 2022 ny General Manager för Ligula Hospitality Groups ProfilHotels Savoy i Jönköping.
Ligula Hospitality Group | La Gare by Sofiehof Jönköping
2022-08-09
Ligula Hospitality Group | La Gare by Sofiehof Jönköping
Den 28 april öppnade La Gare by Sofiehof i centrala Jönköping – ProfilHotels Savoy anrika restaurang Sofiehof uppgraderas med fransk touch och bistrokänsla.