Ligula Hospitality Group och Cornell University i USA samarbetar i ett certifikatprogram för alla högre chefer inom Ligula  

Ligula Hospitality Group investerar i ett gemensamt certifikat för högre chefer och samtliga hotelldirektörer. Utbildningen är framtagen tillsammans med Cornell University, School of Hotel Administration och genomförs digitalt i deras regi. Utbildningen innehåller sex delmoment och sträcker sig över 1,5 år med start i april 2022.  Samtliga kurser ingår i Cornells normala utbud vilket gör att uppföljning med tillkommande personer blir enkel att genomföra.

Utbildningen lägger en gemensam plattform för Ligulas chefer och fokuserar på viktiga delmoment i det dagliga ledarskapet och branschens utmaningar. Utbildningen sker på engelska och varje delmoment avslutas med ett prov. Alla som klarar utbildningen kommer få ett gemensamt certifikat utfärdat av Ligula Academy och Cornell University.

  • ”Detta är en viktig investering i våra ledare i en period där vi precis genomgått ett stålbad med stora förluster och jag är övertygad om att den här stora satsningen på utbildning av bolagets chefer och nyckelpersoner kommer göra oss än starkare framöver och samtidigt stärka vår företagskultur. Cornell är av branschen ansett som en av de bästa utbildningsinstitutionerna och därför är det särskilt roligt att vi kan genomföra detta tillsammans med dem, säger Uwe Löffler
  • ”Det är också att premiera våra nyckelpersoner som kämpat med alla svårigheter under pandemin – kompetensutveckling med Cornell som utbildare för den enskilda individen är något som främjar dem minst lika mycket som bolaget” avslutar Uwe Löffler.

Kontaktpersoner:

Uwe Löffler, VD och Koncernchef; uwe.loffler@ligula.se
Pia Eriksson, HR-chef;  pia.eriksson@ligula.se
Amanda Miller, Director Cornell University; am2778@cornell.edu

Om Ligula Hospitality Group AB

Ligula Hospitality Group är moderbolag i en privatägd koncern i stark tillväxt som äger, förvaltar och utvecklar varumärken och koncept inom hotell- och restaurangnäringen. Ligula driver idag 45 hotell på 16 orter i Sverige, sex hotell i Tyskland och fem hotell i Danmark (Köpenhamn). Hotellverksamheten bedrivs under följande varumärken: Collection by Ligula, ProfilHotels by Ligula, Apartments by Ligula, Motel L by Ligula och Good Morning Hotels by Ligula. Genom franchiseavtal med Radisson Hotels driver Ligula även fem Radisson Hotels. Läs mer på www.ligula.se  

Cornell University är ett privat Ivy League Universitet I USA. Mer om Cornell University, School of Hotel Administration finns på, www.cornell.edu

Pressreleaser
Andréas Johansson, ny General Manager ProfilHotels President, Norrköping
2023-06-27
Andréas Johansson, ny General Manager ProfilHotels President, Norrköping
Andréas Johansson är fr o m i våras ny General Manager för Ligula Hospitality Groups ProfilHotels President i Norrköping. Hotellet, som är beläget i centrala Norrköping, har en naturlig plats på hotellmarknaden i staden där färgstark design och teknik fått samverka för att skapa en modern och trivsam miljö.
2022-12-06
Annelie Persson, ny General Manager ProfilHotels Aveny, Umeå
Annelie som nu axlat rollen som General Manager har bott en hel del utomlands där hon också drivit hotell. Hon har många års erfarenhet från resenäringen bland annat från regional turismutveckling, SRF (Svenska resebranschföreningen) och från resebyråverksamhet.
2022-11-14
Nathalie Ufer Weichl, ny General Manager ProfilHotels Riddargatan, Stockholm
Nathalie Ufer Weichl är sedan augusti ny General Manager för ProfilHotels Riddargatan i Stockholm. ProfilHotels Riddargatan är med sina 78 rum en liten hotellpärla i centrala Stockholm som Ligula drivit i 20 år.
2022-11-11
Niclas Norman, ny General Manager för ProfilHotels Savoy, Jönköping
Niclas Norman är fr o m sommaren 2022 ny General Manager för Ligula Hospitality Groups ProfilHotels Savoy i Jönköping.
Ligula Hospitality Group | La Gare by Sofiehof Jönköping
2022-08-09
Ligula Hospitality Group | La Gare by Sofiehof Jönköping
Den 28 april öppnade La Gare by Sofiehof i centrala Jönköping – ProfilHotels Savoy anrika restaurang Sofiehof uppgraderas med fransk touch och bistrokänsla.