Göteborg, 22 oktober 2018

Ligula öppnar ytterligare tre Good Morning Hotels i Tyskland

Den 1 november 2018 expanderar det svenska moderbolaget Ligula Hospitality Group AB med ytterligare tre hotell i Tyskland.

Efter den framgångsrika öppningen av ett första hotell i Tyskland, Good Morning+ Berlin City East i Berling-Lichtenberg den 1 oktober, så utökar den svenska hotellgruppen Ligula Hospitality Group AB sin hotellportfölj med ytterligare tre hotell i Tyskland. Den 1 november öppnar tre nya Good Morning Hotels i städerna Leipzig, Erfurt och Gelsenkirchen. Hotellen karaktäriseras av sin höga kvalitet och ett prisvärt boende, dessutom med stor fokus på hållbarhet.

Följande hotell öppnar den 1 november:

 • Good Morning+ Leipzig
  Ett hotell som är rikt på färger och komfort, med fokus på de små detaljerna. Som gäst på Good Morning+ Leipzig kan du räkna med en stilig vistelse, omgiven av modern konst. Detta Pop Art-hotell får konstälskares hjärtan att slå lite extra fort, med närhet till Leipzigmässan, kongresscenter och flygplatsen. Du tar dig enkelt och snabbt in till centrala Leipzig (ca. tio minuter) med kollektivtrafiken.

  Antal rum: 115 | Adress: Tauchaer Straße 260, 04349 Leipzig

 • Good Morning Erfurt
  På hotell Good Morning Erfurt får de som söker avkoppling valuta för sina pengar! Hotellet är beläget i ett grönt och lugnt område, endast tio minuter från Erfurts medeltida stadskärna – snabbt och enkelt att ta sig till med hjälp av kollektivtrafiken. I området runt hotellet finns massor att upptäcka, såsom den mäktiga Erfurt-katedralen, St. Augustine’s Abbey och det neo-gotiska rådhuset. .

  Antal rum: 100 | Adress: Über dem Feldgarten 9, 99098 Erfurt

 •  Good Morning Gelsenkirchen City
  Varför inte unna dig en mysig vistelse i centrala Gelsenkirchen? Hotell Good Morning Gelsenkirchen City ligger inom gångavstånd till tågstationen med sevärdheter och nöjen runt husknuten. Som vår gäst kan du se fram emot en avkopplande, bekväm vistelse på vårt moderna, prisvärda hotell. Morgonen därpå vaknar du utvilad efter en god natts sömn i en hotellsäng av högsta kvalitet och får en härlig start på dagen med vår härliga frukostbuffé.

  Antal rum: 104 | Adress: Bahnhofsvorplatz 12, 45879 Gelsenkirchen

”I och med öppningen av hotellen i Leipzig, Erfurt and Gelsenkirchen stärker vi vår närvaro i Tyskland från och med 1 november och framåt, för att försäkra oss om att våra gäster ska kunna njuta av en prisvärd och även hållbar hotellvistelse – citynära och lätt att ta sig till. Jag är stolt över detta och ser fram emot ytterligare utveckling”, säger Ligulas VD och ägare Uwe Löffler. ”Vårt unika Good Morning-koncept passar både dem som reser privat eller i affärer.”

Det Göteborgs-baserade företaget Ligula Hospitality Group AB har 32 hotell i Sverige och Danmark, och planerar växa till en summa av 50 hotell. Tillväxtstrategin omfattar bland annat övertaganden och nylanseringar av befintliga hotell i Tyskland, tillsammans med fastighetsbolaget Fastighets AB Balder. Ytterligare tre hotell i Tyskland är planerade att öppnas i december 2018.

Kontakt på Ligula Hospitalilty Group AB:
Hans Bogner | Country Manager Germany
+46 (0)70 790 00 36
hans.bogner@ligula.se

Presskontakt:
EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation GmbH
Nicole Platzer
+49 (0) 40 689 16 27-25
np@ehrenbergsoerensen.com


”Good Food“ på Good Morning Hotels

Hotellgruppens hållbarhetstänk är särskilt tydligt i och med konceptet “Good Food”, där våra gäster serveras både mer hälsosam och hållbart producerad mat. Hotellkedjan har till exempel beslutat att endast använda högkvalitativa ingredienser utan tillsatsämnen eller konserveringsmedel, samt endast köpa miljöklassat kött och miljöklassad fisk. Ligula Hospitality Group AB beställer endast sina varor från leverantörer som delar dessa värden, och köper till exempel Fairtrade-märkt kaffe och te.

The Art of Hotel Living

Alla Ligulas hotell följer konceptet ”The Art of Hotel Living”, ett koncept som garanterar samma höga kvalitet oavsett varumärke. Hela hotellgruppen håller en generell standard som erbjuder alla gäster med samma trevliga, bekväma och hållbara hotellvistelse – oavsett om man är gäst på ett av våra fullservice-hotell eller limited-service-hotell.

Om Ligula Hospitality Group AB

Ligula Hospitality Group AB är moderbolag i en koncern som äger, förvaltar och utvecklar koncept och varumärken inom hotell- och restaurangnäringen. Vi driver hotellverksamhet under varumärkena ProfilHotels, Collection by Ligula, Good Morning Hotels, Motel L och Apartments by Ligula. Dessutom är vi franchisetagare till två enheter i kedjan Park Inn by Radisson. I anslutning till hotellen driver vi också restaurangverksamhet under varumärken som Angelini, Pipes of Scotland, La Gare, Plaza Grill, The Side Bar, The Library Bar och Sofiehof.