Vi välkomnar Marie Lundkvist till Ligula!

Den 1 december 2020 började Marie Lundkvist hos oss på Ligula Hospitality Group. Hon kommer axla rollen som Distribution Specialist. Hennes stora ambitioner och tidigare erfarenheter lämpar sig perfekt tillsammans med vårt team! För att lära känna Marie lite bättre har vi ställt några frågor till henne. Nedan får ni ta del av hennes intressanta svar. 

Vem är du?
– Jag kommer ursprungligen från Halmstad men bor sedan 20 år tillbaka i Göteborg. Trivs väldigt bra här även om jag gärna åker hem till Halmstad med min man och våra två barn varje sommar.  Jag gillar att resa, laga ny och spännande mat, bjuda över vänner, lyssna på musik och gå på konserter.

Vad är din roll på Ligula?
– Mina huvudsakliga uppgifter kommer vara distribution, prissättning och att optimera lönsamheten. Jag kommer även att fokusera på de tre nya hotell som öppnar under 2021. Det känns väldigt spännande att få möjligheten att utvecklas tillsammans med Ligula Hospitality Group.

Vad har du gjort tidigare?
– Senast arbetade jag som Profit Manager på Nordic Choice och före det var jag nästan 9 år på Scandic Hotels som Senior Revenue Manager. Jag har även jobbat som Revenue manager och bokningschef på Avalon Hotel och varit receptionschef på Hotel Opera.  

Vad ser du som det bästa med att jobba i hotellbranschen?
– Det är en levande, spännande och väldigt rolig bransch som ger mycket energi. Det är en bransch som har potential att utvecklas inom digitalisering och förbättrade processer, det känns spännande att få vara med på den resan.

Vad har du för ambitioner det kommande året?
– Lära känna Ligula Hospitality Group och våra olika varumärken för att tillsammans med kollegerna hitta nya vägar för att utvecklas, optimera lönsamheten samtidigt som vi alltid har gästen i centrum. Jag längtar efter den dag då restriktionerna släpps, då ska jag se Håkan Hellström live på Ullevi igen, umgås oftare med nära och kära, kramas mer och äntligen få uppleva att vår älskade bransch ser ljuset igen.

Om du fick välja vem du vill, i hela världen, vem skulle du då vilja äta hotellfrukost med?
-Under året har jag jobbat som volontär på Röda korset. Jag har handlat till en dam på 95 år som inte har varit utanför dörren sedan i mars. Henne skulle jag verkligen vilja ta med ut och bjuda på en frukost för att höra hennes livshistoria.   

Varmt välkommen till oss!

Pressreleaser
Andréas Johansson, ny General Manager ProfilHotels President, Norrköping
2023-06-27
Andréas Johansson, ny General Manager ProfilHotels President, Norrköping
Andréas Johansson är fr o m i våras ny General Manager för Ligula Hospitality Groups ProfilHotels President i Norrköping. Hotellet, som är beläget i centrala Norrköping, har en naturlig plats på hotellmarknaden i staden där färgstark design och teknik fått samverka för att skapa en modern och trivsam miljö.
2022-12-06
Annelie Persson, ny General Manager ProfilHotels Aveny, Umeå
Annelie som nu axlat rollen som General Manager har bott en hel del utomlands där hon också drivit hotell. Hon har många års erfarenhet från resenäringen bland annat från regional turismutveckling, SRF (Svenska resebranschföreningen) och från resebyråverksamhet.
2022-11-14
Nathalie Ufer Weichl, ny General Manager ProfilHotels Riddargatan, Stockholm
Nathalie Ufer Weichl är sedan augusti ny General Manager för ProfilHotels Riddargatan i Stockholm. ProfilHotels Riddargatan är med sina 78 rum en liten hotellpärla i centrala Stockholm som Ligula drivit i 20 år.
2022-11-11
Niclas Norman, ny General Manager för ProfilHotels Savoy, Jönköping
Niclas Norman är fr o m sommaren 2022 ny General Manager för Ligula Hospitality Groups ProfilHotels Savoy i Jönköping.
Ligula Hospitality Group | La Gare by Sofiehof Jönköping
2022-08-09
Ligula Hospitality Group | La Gare by Sofiehof Jönköping
Den 28 april öppnade La Gare by Sofiehof i centrala Jönköping – ProfilHotels Savoy anrika restaurang Sofiehof uppgraderas med fransk touch och bistrokänsla.