Garanterat bäst pris – bara på ligula.se

Bekvämligheter

Det ska kännas bekvämt och hemtrevligt att bo borta,  därför har vi inrett vår lobby och bibliotek som ett vardagsrum! Här kan du vila, arbeta eller bara hänga en stund och njuta av en kaffe eller alternativt äta och dricka gott från Restaurang Statt Verandan eller vår pub Pipes of Scotland

Vi har lagt lite extra fokus på att bevara den klassiska och anrika stadshotellatmosfären i kombination med en ljusare och modernare vinterträdgård. Allt för att få till en skön känsla när du äter din frukost, njuter av din middag, tar en drink i baren eller kopplar av över en kaffe.  Självklart finns det fritt WiFi så det är fritt fram att både jobba och surfa.

Parkering

Vi har ett parkeringsgarage i anslutning till hotellet till kostnaden av 195 kr/natt.  Du bokar och betalar din p-plats vid incheckning och får en karta som visar vägen till garaget. Det finns även gott om parkeringsmöjligheter utanför hotellet, längs gatorna, med gratis parkering mellan klockan 18.00 och 9.00. 300 meter från hotellet finns en långtidsparkering.

Incheckning och utcheckning

Du är välkommen att checka in efter klockan 15.00 på ankomstdagen. Utcheckning är innan klockan 12.00 på avresedagen. Önskar du checka in tidigare eller senare är du varmt välkommen att kontakta oss så gör vi vårt bästa för att tillgodose detta!

Receptionen

Receptionen har öppet dygnet runt. Välkommen om du har några frågor eller behöver hjälp med någonting. Vi har tvättservice (mot en avgift) och strykrum. Du kan beställa väckning eller en tidig frukost om du måste lämna hotellet innan frukostbuffén dukas upp.

Restaurang och bar

Restaurang Statt Verandan är mötesplatsen för dig som önskar en trevlig kväll med gott att äta och dricka. Under sommaren öppnar vi även upp vår härliga uteplats i bästa solläge.

Restaurang Statts mysiga lobbybar med enklare rätter är öppen måndag- torsdag, fredag och lördag  kan du beställa från vår à la carte-meny som uppdateras varje säsong.  Vår trevliga dryckesmeny erbjuder något gott att dricka till maten, med välsmakande Cocktails, bubbel, öl och vin. 

Dörr i dörr med vårt hotell har vi vår gemytliga skotskinspirerade pub Pipes of Scotland. Vi erbjuder välkomponerad pubmeny tillsammans med ett stort sortiment av öl, cider, vin, whisky med mera. 

Vi har även ett mindre kioskutbud i vår reception och i lobbybaren på entréplan finns möjlighet att köpa en god kopp kaffe eller te att njuta i vår trevliga loungemiljö.

Frukost

Frukosten serveras mellan kl. 6.30 och 9.30 på vardagar och
mellan kl. 7.00 och 11.00 på helger. 

Gym

Som gäst hos oss har du möjlighet att träna på Wellness Studio som ligger endast ca 200 m från hotellet.  I vår receptionen betalar du 70 kr per träningstillfälle och får en passage-tag för träning i ett fullt utrustat gym eller gruppträningspass. Gruppträningspassen behöver inte förbokas.

Din passage-tag ger tillträde till träningsanläggningen mellan kl 05.00 – 24.00. Aktuellt träningsschema hittar du på gymets hemsida, wellnesstudio.se

Aktiviteter och sevärdheter

Vårt förmånliga läge, direkt på Stortorget mitt i city, erbjuder dig möjligheter till shopping och sevärdheter direkt utanför dörren. Under sommaren behöver du bara promenera 100 meter till närmsta badstrand.

Kalmar Domkyrka, en utav Kalmars mest besökta turistattraktioner, ligger granne med vårt hotell och har du tillgång till bil eller väljer att ta bussen är det bara ca 4 km till Öland och alla sevärdheter som finns där. 

Vi rekommenderar även en promenad genom vår vackra Stadspark, till Kalmar Slott och de anrika gamla kvarteren i gamla stan. Sträckan är på ca 1000 meter. Kalmar Länsmuseum ligger också på gångavstånd från hotellet med sina populära utställningar – både permanenta som Kronan-utställningen och flera temporära utställningar efter säsong. Besök gärna kalmar.com för fler sevärdheter och spännande aktiviteter.

 

 

I området