En klassiker i historisk miljö, med vad som kanske är Köpenhamns bästa cocktails – välkommen till the Library Bar.

På vårt hotell Copenhagen Plaza finner du The Library Bar, en fantastisk miljö som minner om tider som flytt. Slå dig ner i en bekväm chesterfieldfåtölj och njut av Köpenhamns bästa drinkar. Adelsmännen på oljemålningarna som pryder de paneklädda väggarna får nöja sig med att titta – på dig och och bokhyllorna som löper meter efter meter längs väggarna, fyllda av läderbundna ryggar och förstaupplagor.

I baren finns också en Wall of fame, som berättar historierna om forna tiders skandalomsusade jetsetters och deras grandiosa och spektakulära fester.

MUSIKEN

Musiken alltid spelat en central roll på The Library Bar, även om detta i första hand inte är ett musiketablissemang. Störst är kärleken till jazzen, och under utvalda lördagskvällar fylls lokalen av härliga jazztoner från olika jazzband. Små, intima konserter för några få utvalda och hängivna jazzälskare.

Den kände danska musikern Thomas Blachan och hans ensemble Ginman  – Blachman  – Dahl spelade här in sitt album At the Plaza – The Library Bar Concerts – det första danska album att ges ut på den klassiska jazzetiketten Verve.

Levande musik är fortfarande en viktig del av The Library Bar. Håll koll, så du inte missar någon av våra spännande spelningar.

ANRIK BAR FÖR COCKTAILS & DRINKS

Champagne, cognac, whisky och cigarrer har varit kännemärket för baren sedan den öppnade på 70-talet. Innan rökförbudet infördes 2007, ansågs detta vara Köpenhamns bästa cigarrlounge. Idag är cigarrerna borta, men single malt och champagne finns fortfarande på drinklistan tillsammans med vårt största fokus idag: cocktails och drinkar.

Kontakta oss

The Library Bar

Bernstorffsgade 4, Köpenhamn

Tel +45 (0)33-14 92 62

Fax +45 (0)33-93 93 62

copenhagenplaza@profilhotels.dk

Öppettider

Måndag og Söndagar stängt
Tirs: 17:00 - 23:00
Ons – Lör: 16.00 - 23.30

Se mer av oss på Facebook och Instagram